Oosterse Kip met Rijst
Ingrediënten voor twee personen
- 200 gr zilvervliesrijst
- 200 gr kipfilet (twee stukjes) of vegakipstukjes
- Gember (stukje van ongeveer 2 cm)
- Zakje oosterse groente* (400 gr)
- 4 el sojasaus
- 3 el ketjap manis
- 2 el water
- 4 tl maïzena
- 50 gr cashewnootjes** (twee handjes)
- 1 el olie (olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie)
- Peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Snijd de kip in stukjes en rasp de gember.
- Verhit olie in een pan, voeg de gember toe en bak de kip gaar.
- Doe de groenten erbij en bak alles even mee.
- Meng soja, ketjap manis, water en maïzena tot een sausje. Voeg dit toe aan de pan en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Serveer met de rijst, nootjes en eventueel plakjes komkommer voor extra groente.
Eet smakelijk! 😊
Low FODMAP opties
- *Je kan ook kiezen voor andere soorten groente, bijvoorbeeld een combinatie van broccoli, paprika en taugé. De broccoli wel even 10 minuutjes laten koken.
- **Pinda’s zijn ook heel lekker om hieraan toe te voegen.