Oosterse Kip met Rijst

Ingrediënten voor twee personen

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr kipfilet (twee stukjes) of vegakipstukjes
  • Gember (stukje van ongeveer 2 cm)
  • Zakje oosterse groente* (400 gr)
  • 4 el sojasaus
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el water
  • 4 tl maïzena
  • 50 gr cashewnootjes** (twee handjes)
  • 1 el olie (olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie)
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de kip in stukjes en rasp de gember.
  3. Verhit olie in een pan, voeg de gember toe en bak de kip gaar.
  4. Doe de groenten erbij en bak alles even mee.
  5. Meng soja, ketjap manis, water en maïzena tot een sausje. Voeg dit toe aan de pan en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Serveer met de rijst, nootjes en eventueel plakjes komkommer voor extra groente.

Eet smakelijk! 😊

Low FODMAP opties

  • *Je kan ook kiezen voor andere soorten groente, bijvoorbeeld een combinatie van broccoli, paprika en taugé. De broccoli wel even 10 minuutjes laten koken.
  • **Pinda’s zijn ook heel lekker om hieraan toe te voegen.