Zelf spelt pizzabodem maken + inspiratie voor toppings
Bij ons thuis maakten we vroeger altijd zelf pizza. Mijn vader stond de hele middag in de keuken en riep ons erbij om onze eigen pizza te beleggen. Iedereen kreeg zijn eigen stukje! Deze traditie houd ik in ere. De saus zit boordevol groenten, dus zelfs als jij of je kinderen niet zo van groente houden, krijg je toch wat binnen. Superleuk en lekker!
Ingrediënten
- 250 gram volkoren speltmeel
- 150 ml warm water
- 1 zakje gist (7 gram)
- 2 el olijfolie
- Snuf zout
Bereiding
- Meng in een kom het speltmeel, het warme water, de olie, het gist en een snuf zout. Kneed dit tot een bol deeg.
- Kneed in ongeveer 10 minuten een soepel deeg.
- Leg de bol deeg terug in de kom, dek af met een doek en laat het minimaal 45 minuten tot 1 uur rijzen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne pizzabodem (of meerdere kleine pizza’s).
- Besmeer de bodem met tomatensaus (het recept voor deze saus kan je hieronder vinden!) en beleg naar keuze.
- Leg de pizza op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de pizza in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Tip: Elke oven werkt net iets anders, houd de pizza dus goed in de gaten tijdens het bakken.