
Ingrediënten
1 kilo Roma tomaten (die zijn wat zoeter van smaak)
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
(verse) basilicum naar smaak
1 el Italiaanse kruiden
1 el Olijfolie
2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
peper, paprikapoeder en zout naar smaak
Staafmixer
Bereidingswijze
Ontvel de tomaten. Dit doe je door een kruisje in de schil te snijden en dan de tomaten in gekookt water leggen. Na een tijdje raakt het velletje los en kan je hem eraf halen.
Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe een beetje olijfolie in een kookpannetje en fruit de ui en knoflook. Voeg de kruiden toe.
Doe de tomatenpuree in de pan en verwarm dit. Door dit te verwarmen veranderd de smaak. De puree wordt iets zoeter. Voeg de tomaten toe en laat dit 10 minuten op laag vuur staan.
Pak de staafmixer en mix het tot een lekkere saus.
Tip: Als je saus maakt voor over de pizza, zorg er dan voor dat het vruchtvlees van de tomaat verwijderd. De saus krijgt zowat meer dikte en dat voorkomt dat je een natte pizzabodem krijgt.
