Kerriesaus zonder pakjes

Ingrediënten voor twee personen
2 el vloeibare margarine
2 el tarwebloem
250 ml bouillon
1 el kerriepoeder
1 tl Kurkumapoeder
gesnipperd uitje of sjalotje

bereidingswijze:
Smelt de vloeibare margarine in de pan. fruit de ui hierin tot hij glazig is. Strooi de kerrie en kurkuma poeder er door en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit tot het er droog uitziet. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij. Roer dit voorzichtig met een garde tot een gladde massa op zacht vuur.

Deze saus is erg lekker met bijvoorbeeld zilvervliesrijst met (vega) kipstukjes en gegrilde groente zoals courgette, champignons, paprika, broccoli en sperzieboontjes.

Stap voor stap:

Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken. Dit is vooral een richtlijn. Mocht de saus te dun zijn, doe er in ieder geval geen bloem bij achteraf. Dit gaat klonteren. Doe liever iets voorzichtiger met de bouillon.

Deze kerriesaus bevat geen room en is dus geschikt voor veganisten en mensen met een lactose intolerantie. Mits je de juiste bouillon gebruikt!