Glutenvrije tonijn-pasta ovenschotel
Deze ovenschotel is low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij. Een voedzame én lekkere maaltijd boordevol groenten, tonijn en smeuïge kaas. Perfect voor een doordeweekse dag!
Ingrediënten (4 personen)
- 250 g glutenvrije pasta
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 blik tomatenblokjes
- Italiaanse kruiden naar smaak
- 2 blikjes tonijn in olie
- 100 g geraspte 30+ kaas (lactosevrij)
- Peper en zout naar smaak
- 1 el olie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika, courgette en winterpeen in stukjes of plakjes.
- Verhit de olie in een pan en bak de groenten gaar, terwijl je af en toe roert.
- Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en roer goed door.
- Laat de tonijn uitlekken en meng door de saus.
- Giet de pasta af en schep door de saus.
- Doe alles in een ovenschaal, strooi de kaas erover en bak 25 minuten in de oven.
Tip: Maak een dubbele portie en vries een deel in. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand!
Eet smakelijk!