Glutenvrije tonijn-pasta ovenschotel

Deze ovenschotel is low FODMAP, glutenvrij en lactosevrij. Een voedzame én lekkere maaltijd boordevol groenten, tonijn en smeuïge kaas. Perfect voor een doordeweekse dag!

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 g glutenvrije pasta
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 100 g geraspte 30+ kaas (lactosevrij)
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 el olie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de paprika, courgette en winterpeen in stukjes of plakjes.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de groenten gaar, terwijl je af en toe roert.
  5. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en roer goed door.
  6. Laat de tonijn uitlekken en meng door de saus.
  7. Giet de pasta af en schep door de saus.
  8. Doe alles in een ovenschaal, strooi de kaas erover en bak 25 minuten in de oven.

Tip: Maak een dubbele portie en vries een deel in. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand!

Eet smakelijk!