Kerriesaus recept

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 el vloeibare plantaardige margarine
  • 2 el tarwebloem
  • 250 ml bouillon (plantaardig of kip, naar keuze)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 kleine ui of sjalot, fijngesnipperd

Bereiding

  1. Verhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de ui tot deze glazig is.
  2. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en roer kort mee.
  3. Strooi de bloem erbij en roer tot het mengsel er droog uitziet.
  4. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij, terwijl je blijft roeren met een garde, tot er een gladde saus ontstaat.
  5. Laat de saus op laag vuur nog een paar minuten zachtjes doorkoken.

Tip: Deze kerriesaus smaakt heerlijk bij zilvervliesrijst, (vega) kipstukjes en gegrilde groenten zoals courgette, champignons, paprika, broccoli en sperziebonen. Je hoeft niet alle bouillon te gebruiken, kijk naar de dikte van de saus. Als de saus te dun is, laat hem dan rustig wat langer indikken. Voeg liever geen extra bloem toe, dat kan gaan klonteren.

Extra fijn: Omdat er geen room in de kerriesaus zit, is dit recept geschikt voor veganisten en mensen met lactose-intolerantie (let wel op dat je een passende bouillon gebruikt).