Gezonde groentesoep

Deze groentesoep is makkelijk te maken, voedzaam en ideaal om restjes groente te gebruiken. Dankzij de combinatie van broccoli, courgette en ui zit de soep vol vezels en vitamines. Bovendien bevat de olijfolie vitamine E en veel onverzadigde vetten, wat bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Handig: je kunt ook diepvriesgroenten gebruiken, die vaak al voorgesneden zijn en lang houdbaar in de vriezer.

Ingrediënten (voor 4 kommen)

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes (groente of kip)
  • 1 liter gekookt water
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de broccoli en courgette in stukjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote (steel)pan en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  3. Voeg de gesneden groenten toe en roer kort mee.
  4. Maak de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze in de pan.
  5. Strooi het paprikapoeder erover en breng aan de kook.
  6. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.

Tip: Varieer met andere groenten zoals bloemkool, spinazie of winterpeen – veel soorten zijn ook diepgevroren verkrijgbaar. Heb je soep over? Verdeel het in bakjes en vries in. Zo heb je altijd een gezonde lunch of avondmaaltijd klaar, tot wel 3 maanden houdbaar.

Eet smakelijk! 😊