Eenvoudig Recept: Komkommersalade
Wat heb je nodig?
- 1 komkommer
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel ongezoete sojayoghurt (of gewone yoghurt)
- Rasp van een halve citroen
- Beetje bieslook
- Beetje peterselie
- Beetje dille
- Peper en zout (naar smaak)
Snijd de komkommer in heel dunne plakjes.
Dit gaat makkelijk met een kaasschaaf of mandoline.
Zo maak je het:
- Leg de plakjes komkommer in een vergiet.
- Laat het een tijdje uitlekken. Zo wordt de salade niet te nat.
- Dep de komkommer droog met wat keukenpapier.
Maak de saus:
- Meng in een kom de mayonaise, yoghurt en de rasp van de citroen.
- Snijd de groene kruiden fijn en roer die door de saus.
- Doe de uitgelekte komkommer erbij.
- Meng alles goed door elkaar.
- Proef en voeg peper en zout toe.
Benieuwd naar een frisse en romige salade? Bekijk dan dit heerlijke recept voor tonijnsalade met appel en ui – perfect voor op brood, toast of als lichte lunch!
