Eenvoudig Recept: Komkommersalade

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel ongezoete sojayoghurt (of gewone yoghurt)
  • Rasp van een halve citroen
  • Beetje bieslook
  • Beetje peterselie
  • Beetje dille
  • Peper en zout (naar smaak)

Snijd de komkommer in heel dunne plakjes.
Dit gaat makkelijk met een kaasschaaf of mandoline.

Zo maak je het:

  1. Leg de plakjes komkommer in een vergiet.
  2. Laat het een tijdje uitlekken. Zo wordt de salade niet te nat.
  3. Dep de komkommer droog met wat keukenpapier.

Maak de saus:

  1. Meng in een kom de mayonaise, yoghurt en de rasp van de citroen.
  2. Snijd de groene kruiden fijn en roer die door de saus.
  3. Doe de uitgelekte komkommer erbij.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Proef en voeg peper en zout toe.

Benieuwd naar een frisse en romige salade? Bekijk dan dit heerlijke recept voor tonijnsalade met appel en ui – perfect voor op brood, toast of als lichte lunch!

Laat een antwoord achter