Muhammara-dip (paprika-walnootspread)
Voor 4 personen
Muhammara-dip (paprika-walnootspread)
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram geroosterde paprika’s uit pot (uitgelekt gewicht, ca. 3 stuks)
- 60 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel granaatappelmelasse (of balsamicoazijn als alternatief)
- Sap van ½ citroen
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel cayennepeper (meer of minder naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken. Dep ze eventueel droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
- Doe de paprika’s samen met de walnoten, knoflook, granaatappelmelasse (of balsamicoazijn), citroensap, komijn, cayennepeper, olijfolie, peper en zout in een keukenmachine of blender.
- Mix tot een grove of gladde dip, afhankelijk van je voorkeur.
- Proef en breng indien nodig extra op smaak.
- Serveer direct of laat even opstijven in de koelkast voor meer smaak.
Lekker erbij!
- Boekweit flatbreads – een voedzame basis voor deze dip!
- Frisse komkommersalade – heerlijk verkoelend erbij.