Warme tosti met kaas, ei en kerrie

Warme tosti met kaas, ei en kerrie

Zin in iets makkelijks, lekkers én warms? Deze tosti met een verrassend vleugje kerrie is echt superlekker! Perfect voor een solo lunchmomentje thuis of gezellig met je kinderen, omdat je trek hebt in iets bijzonders. Het is snel klaar en super smaakvol!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 ei
  • Een scheutje (plantaardige) melk
  • 20 gram 30+ kaas (voor één boterham is genoeg)
  • Vloeibare margarine
  • Kerriepoeder

Zo maak je ‘m:

  1. Voorbereiden: Breek het ei in een diep bord en klop het los met een scheutje melk. Neem even een momentje om het lekker luchtig te maken.
  2. Dippen maar! Dip beide boterhammen in het eimengsel, zorg dat ze het goed opnemen, maar niet té doorweekt zijn.
  3. Kruiden: Leg de boterhammen op een bordje en strooi er royaal kerriepoeder over. Geen stress, hier mag je spelen met hoeveel je lekker vindt!
  4. Beleg: Leg de plakjes kaas op één van de boterhammen. Daarna stapel je de boterhammen op elkaar: een smakelijk kaassandwich met flair!
  5. Bakken: Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en leg de tosti erin. Zet het vuur laag. Zodra de onderkant een mooi goudbruin korstje heeft, draai je ‘m voorzichtig om. Herhaal tot beide kanten heerlijk krokant zijn.
  6. Genieten: Klaar? Leg je tosti op een bord, snijd hem schuin door voor dat klassieke tosti-gevoel en smullen maar!

Ook lekker erbij: Deze plantaardige tomatensoep met paprika – makkelijk, puur en helemaal zonder pakjes!

Eet smakelijk! 😊