
Ingrediënten:
1 broccoli
1 courgettes
1 ui
1 teentje Knoflook
2 bouillon blokjes (groente/kip)
1 liter gekookt water
1 el Paprikapoeder
1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de groente in stukjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
doe de olijf olie in een grote (steel)pan en voeg de ui en de knoflook toe. Roer dit 1 minuut en voeg dan de groente toe.
Maak de bouillon volgens de gebruiksaanwijzing en doe dit ook in de pan. Strooi er wat paprika poeder over naar smaak en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Na 20 minuten pureer je de soep met een staafmixer en de soep is klaar!
Eetsmakelijk!
Naast verse groente kan je ook kiezen voor diepvriesgroente. Dit kan je makkelijk in de diepvries bewaren en het is al in stukjes gesneden. Op deze manier heb je altijd groente in huis en grijp je niet snel mis.
Olijfolie bevat vitamine E en veel onverzadigde vetten wat weer bijdraagt aan een gezonde leefstijl.
Je kan in dit recept kiezen voor groente en kippenbouillon.
Ook kan je deze groenten vervangen voor bijvoorbeeld winterpeen, bloemkool en spinazie. De meeste van deze groenten zijn ook te vinden in het vriesvak. Je kan de soep verdelen over een aantal bakjes en in de vriezer doen. Je kan dit 3 maanden in de vriezer laten. Zo heb je altijd een soepje op voorraad voor bij de lunch of bij het avondeten.