Eenvoudig recept frisse tonijnsalade met appel

Deze tonijnsalade met appel is fris en romig tegelijk, dankzij de knapperige appel en de zachte yoghurt. Binnen een paar minuten klaar: ideaal voor op een broodje, een toastje of als lichte lunch. Een simpel recept met veel smaak.

Ingrediënten

  • 320 gram tonijn uit blik (in olie, goed uitgelekt)
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 2 eetlepels (soja) yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Snufje zout en peper

Bereiding

  1. Laat de tonijn goed uitlekken en doe in een grote kom.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  4. Voeg de appel en ui toe aan de tonijn.
  5. Roer de (soja) yoghurt en mayonaise erdoorheen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  6. Zet de salade eventueel even in de koelkast tot je hem gaat serveren, dat maakt ‘m extra fris!

Tip: De tonijnsalade is lekker op geroosterd volkorenbrood met wat sla of op toastjes als borrelhapje. Voor extra bite kun je een handvol fijngehakte selderij of een paar gehakte augurkjes toevoegen.

Zin in meer inspiratie? Probeer ook deze frisse salades: Eenvoudig recept eiersalade en eenvoudig recept komkommersalade.