Muhammara-dip (paprika-walnootspread)

Voor 4 personen

Muhammara-dip (paprika-walnootspread)

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram geroosterde paprika’s uit pot (uitgelekt gewicht, ca. 3 stuks)
  • 60 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse (of balsamicoazijn als alternatief)
  • Sap van ½ citroen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper (meer of minder naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken. Dep ze eventueel droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
  2. Doe de paprika’s samen met de walnoten, knoflook, granaatappelmelasse (of balsamicoazijn), citroensap, komijn, cayennepeper, olijfolie, peper en zout in een keukenmachine of blender.
  3. Mix tot een grove of gladde dip, afhankelijk van je voorkeur.
  4. Proef en breng indien nodig extra op smaak.
  5. Serveer direct of laat even opstijven in de koelkast voor meer smaak.

Lekker erbij!