Boekweit flatbreads
Voor ca. 6 stuks
Ingrediënten
- 300 gram boekweitmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 200 ml ongezoete sojayoghurt (of gewone yoghurt)
- Beetje olie om in te bakken
Bereiding
- Zeef het boekweitmeel boven een grote kom. Dit zorgt voor een luchtig deeg.
- Voeg het bakpoeder en het zout toe en roer even door.
- Doe de yoghurt erbij en meng alles goed met je handen tot een soepel en zacht deeg (niet te nat en niet te droog).
- Dek de kom af met plastic folie of een schone theedoek en laat het deeg 15 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in gelijke stukjes, vorm er balletjes van en rol ze met een deegroller uit tot dunne ronde pannenkoeken.
- Verhit een pan en bak de flatbreads in een beetje olie, ongeveer 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
✨ Lekker erbij: Probeer deze muhammara-dip – een kruidige paprika-walnotenspread die perfect smaakt bij deze flatbreads!