Suikerworkshop basisscholen

Maandag 30 oktober 2023 was de kick-off van het project FitGaaf!
Alle kinderen uit de groepen 4 en 5 kregen een kalender-poster. Op deze poster staan gezonde acties. Ze mogen een sticker plakken op de actie die ze gedaan hebben die dag. De acties bestaan uit sporten, gezond eten, slapen en drinken. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Deze speelse manier zorgt ervoor dat het makkelijker en leuker wordt om gezonde keuzes te maken. Met als doel het aanleren van een gezonde structuur en het aanhouden daarvan.

Vanuit GorinchemGezond zijn Monique en ik zijn gevraagd om, als aanvulling van dit project, workshops te geven aan groep 5 van de deelnemende basisscholen.

We gaan dieper in op het onderwerp suiker. Waar zit suiker allemaal in en wat doet suiker in je lichaam? Is suiker echt zo ongezond en waarom is suiker uit fruit beter dan suiker uit een koekje?

De workshops zijn interactief, speels en leerzaam.

De eerste school waar we mochten ‘oefenen’ was KBS de Mariëngaarde. Met een beetje spanning, tassen vol etenswaar en twee grote suikerbieten gingen we van start!

De kinderen (en de leerkrachten) waren super enthousiast en nieuwsgierig!

De komende tijd geven we de suikerworkshops bij basisscholen: de Rotonde, CBS Samen Onderweg, de Anne Frank school en CBS de Tamboerijn in Gorinchem.
Meer informatie volgt!