Workshop suiker

Dieper in de Wijk.
Met het oog op ontdekken en oriënteren van de kwetsbare wijken in de Gemeente Gorinchem organiseerde de dienst gezondheid & jeugd ZHZ, in samenwerking met Anneke Heidema, een gezondheidsbingo in Wijkcentrum Rozenobel.

De inwoners konden gezonde prijzen winnen zoals verse soeppakketten en fruitmanden.

Als BGN-gewichtsconsulent heb ik de inwoners op een laagdrempelige manier kennisgegeven over voeding die bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

We weten uit onderzoek (bron) dat het drinken van suikerrijke dranken gewichtstoename bevordert bij kinderen en volwassenen.

90% van de Nederlanders eet minder fruit dan aanbevolen. En dat terwijl het eten van minimaal twee stuks fruit per dag in verband wordt gebracht met een lager risico op het krijgen van hart en vaat ziekten, beroertes, diabetes type 2 en darm en longkanker.

Het onderwerp van de workshop ging daarom over suiker en hoe je suiker kan herkennen in producten. Ik liet voeding zien waarvan je niet verwacht dat er suiker in zit en heb geadviseerd over voeding die bijdraagt aan een gezonde leefstijl zoals fruit, groente, peulvruchten en volkoren granen.

Kleine veranderingen maken al verschil en hopelijk zijn er wat zaadjes geplant!
Het was een geslaagde dag!