Gezondheidscheck Gemeente Gorinchem

Meten is weten!
1 december 2022 ik was ik aanwezig bij de Gemeente Gorinchem voor een vitaliteit/gezondheidsdag.
Medewerkers die zich hadden opgegeven kregen in tien minuten een leefstijl advies.

Als gewichtsconsulent analyseerde ik de antropometrische gegevens zoals gewicht, BMI, de verhoudingen tussen spier en vetmassa%, de middelomtrek en het visceraalvet.

Naast mij waren er mensen die controleerden op cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk, een diëtist, een stoelmasseur en een medewerker van de HeartMath methode.

Deze gezondheidscheck maakt in een oogopslag duidelijk hoe het met de gezondheid van de medewerkers gesteld is.

In de korte gesprekken die ik voerde merkte ik dat er redelijk wat kennis over gezonde voeding is, maar dat het toepassen daarvan wel eens lastig kon zijn.

Dit ervaar ik ook in mijn praktijk. Gezond zijn is echt veel meer dan alleen gezond eten en voldoende bewegen. Stress, drukte, vermoeidheid en alle dagelijkse verplichtingen, kunnen ervoor zorgen dat het lastiger wordt om voedzame keuzes te maken. Je kan niet altijd alle ballen hooghouden.

Het is goed om bewustzijn te creëren. Dit kan er namelijk wel toe leiden dat je bewustere keuzes wil en gaat maken om gezond en energiek te blijven.

Het was een hele mooie dag waarin ik hoop dat mensen nog bewuster zijn geworden van het feit dat ontspanning en de tijd nemen om rustig te kunnen eten heel belangrijk is voor een goede gezondheid!