Vanaf nu gaat alles anders!

Je hebt deze zin vast wel eens voorbij horen komen of misschien zelf wel gedacht.

Veel mensen leggen de focus op afvallen. Stel je doel is om 10 kilo te minder wegen, en dan?

Blijf jij jezelf voor altijd regels opleggen? Je stop met koolhydraten eten, je gaat 4x in de week naar de sportschool en je gaat met tegenzin naar verjaardagen want daar liggen allemaal lekkere hapjes die jij niet meer mag. Het gevolg is dat je elke avond mega veel zin hebt in chips, chocolade of wat dan ook. Vervolgens baal je enorm dat je teveel gesnoept hebt. Je hebt gefaald en je bent niet sterk genoeg om het vol te houden! Dit geeft stress en dat is al helemaal niet bevorderlijk voor lichaam.

Wat nu als je de focus legt op goed voor jezelf zorgen?

Heb geduld. Leer wat je lichaam nodig heeft en verdiend (slaap, ontspanning, voeding, beweging).
Hoe wil jij de rest van je leven beleven? Waar word jij gelukkig van?


Ik vind chocolade bijvoorbeeld heel erg lekker (een reep en Ben and Jerry’s ijs ).
Als ik dat eet geniet ik er echt enorm van! Maar als ik het elke dag eet vind ik het niet meer speciaal.
Hiermee wil ik aangeven dat het niet fout is om chocolade te eten zolang je het bewust eet. Ik vind chocolade passen in mijn eetpatroon omdat dit voor mij echt een geniet momentje is maar als ik het elke dag zou eten vind ik het niet meer leuk.
Nu denk je misschien: ‘Nou ik kan echt wel elke dag een reep chocolade eten met plezier!’
Maar is dat wel echt zo?

Hoe mooi zou het zijn om op een gezonde manier af te vallen. Zonder regels, zonder restricties.
Leer vertrouwen op je gevoel. Neem de ruimte om voor jezelf te zorgen en tijd voor jezelf te maken.
Dat is veel belangrijker dan welke keuzes je moet maken in je eten.

In het traject gezonde leefstijl gaan we dieper in op overtuigingen en gewoontes die je belemmeren en kom je er achter hoe je echt goed voor jezelf kan zorgen!!