Bewustwording

Mijn dochter had afgesproken met vriendinnen in het park. Ze gingen misschien ook even naar de winkel dus kreeg ze wat geld mee. Ze kocht een flesje water.

De andere kinderen waren helemaal verbaasd dat ze water nam. ‘Wat vond je daarvan’ vroeg ik.Ze zei:’ Helemaal niks, ik lust geen prik’.

Je omgeving heeft vaak invloed op je eetgedrag. Vaak eet je meer als je samen eet dan alleen. We passen ons eetgedrag aan, om een goede indruk aan de omgeving te geven. Als je gezond eet word je als gezond gezien maar je bent wel minder gezellig als je niet drinkt of een hapje afslaat. Je hebt nauwelijks in de gaten dat je je eetgedrag aanpast aan je omgeving. Of dit nou thuis aan tafel is of in een restaurant met vrienden. Door #bewustwording te creëren kan je makkelijker andere keuzes maken. Nu heeft mijn dochter niet gekozen voor water omdat ze weet dat het gezonder is, maar omdat ze gewoon echt geen prik lust. Aan de andere kant, als we het hebben over gezondheid, is het heel gezond om de slappe lach te hebben met vrienden en herkenning te vinden bij mensen. Als er dan anders gegeten wordt, is het nog steeds heel gezond, zolang jij daarachter staat!